Home > News > Skyscraper News > London > United Kingdom > More Changes Made To The Pinnacle

More Changes Made To The Pinnacle

KPF has filed a planning application to amend the lobby glazing of the Pinnacle in London that if approved will make a number of small but noticeable changes to the already under construction building.

Driving the changes was partly the problem of a staircase clashing with one of the structural columns in the design, along with the need to widen the link bridge that connects the two feet of the building together with it now having a width of 23.2 metres.

There are two options for dealing with the interior of the bridge. The simpler one features vertical laminated glass fins on the sides of the bridge whilst the second has tapering steel fins in its place with a base width of 20 centimetres and a top width of 40 centimetres. This second option gives the almost nine metre tall connecting bridge a slightly more towering interior feeling to the first choice.

At the same time changes become apparent from the southern pedestrian approach from Crosby Square whereby the columns and diagonal beams that created an almost vaulted appearance to the entrance have been radically simplified and no longer interact directly with the buildings glass skirt that flares out over the entrance like a canopy.

Whereas before the designs appeared to have a sense of a grand entrance and an impressive pedestrian passage under the tower, the new simplified design sees some of this impact lost.

These changes, although not big in themselves, continue the trend that the Pinnacle has seen of gradual modifications to the design that combined together add up to something greater than the sum of their parts.

Article Related buildings:

The Pinnacle

The Pinnacle
The revised Pinnacle entrance
The revised Pinnacle entrance